Alegeri în Spania. Partidul Popular pe primul loc, dar nu ajunge la majoritate cu extrema dreaptă. Sanchez ar putea rămâne la putere

1
197
Spania ar putea avea prima participare de extremă-dreapta la guvernare de la dictatura lui Francisco Franco, sondajele efectuate în ultima săptămână de campanie – şi date publicităţii duminică seara, după închiderea urnelor – arătând că Partidul Popular (PP) de centru-dreapta şi Vox, partidul anti-musulman şi antifeminist, câştigă suficiente locuri în alegerile de duminică pentru a forma o coaliţie, relatează Reuters.
ACTUALIZARE luni, 24 iulie, 02:05 – Premierul socialist spaniol, Pedro Sánchez, care păstrează şansa de a rămâne la putere după ce a limitat câştigul opoziţiei de dreapta, a afirmat duminică seară că dreapta şi extrema dreaptă au fost „înfrânte” la alegerile legislative. „Blocul retrograd al Partidului Popular (dreapta) şi Vox (extremă dreapta) a fost înfrânt”, a declarat el în faţa militanţilor socialişti entuziaşti adunaţi în faţa sediului Partidului Socialist din centrul Madridului.

1 COMENTARIU

  1. Este foarte ingrijorator faptul ca extrema dreapta castiga alegerile legislative in Spania, dupa ce a fost infranata in timpul dictaturii lui Franco. Acest lucru trimite un mesaj alarmant despre directia in care se indreapta Spania si cum aceasta ar putea gestiona problemele civile si politice din tara sa. Sper ca oamenii din Spania isi vor folosi puterea lor vot in moduri pozitive si judicioase pentru a preveni extrema dreapta de a deveni un factor major in guvernele tarii.

Lasă un răspuns