AcasăNorvegiaCălătoria antichităților: numeroase artefacte dispărute din Irak au fost găsite în Norvegia

Călătoria antichităților: numeroase artefacte dispărute din Irak au fost găsite în Norvegia

-

O mulțime de artefacte arheologice, date dispărute de guvernul irakian, au fost descoperite în Oslo, potrivit poliției norvegiene. Obiectele sunt tablete cuneiforme din Mesopotamia antică și au fost confiscate în timpul percheziției unei case de colecție din sud-estul Norvegiei.

Pentru soluționarea situației, mai mulți martori au fost interogați, dar nu au fost găsite dovezi care să ajute la investigație.

„În total, au fost confiscate aproape 100 de obiecte cu semnificație pentru patrimoniul cultural global. Acestea sunt examinate de experți pentru a se stabili autenticitatea și provenineța lor”, se arată într-o declarație a Autorității Naționale Norvegiene pentru Investigații și Urmărirea Criminalității Economice și de Mediu (Oekokrim), scrie The Independent.

Poliția nu a furnizat niciun detaliu cu privire la modul sau momentul în care artefactele au ajuns în Norvegia. Acestea fac obiectul unei cereri de restituire din partea autorităților irakiene către Ministerul Norvegian al Culturii.

mai mult la  /www.wall-street.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Norvegia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura