AcasăLifestyleHealth & FitnessCoronavirus Norvegia: Oslo prezină noi restricţii şi extinde purtarea măştii

Coronavirus Norvegia: Oslo prezină noi restricţii şi extinde purtarea măştii

Municipalitatea recomandă de asemenea să nu existe contacte sociale cu mai mult de zece persoane pe săptămână - în afara locuinţei, şcolilor şi creşelor - şi interzice adunările publice de peste 20 de persoane în spaţii închise, faţă de plafonul actual de 50 de persoane, notează Agerpres citând AFP.

-

Primăria capitalei norvegiene Oslo, care se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, a prezentat luni noi restricţii, extinzând în special purtarea obligatorie a măştii în toate locurile publice închise în care distanţarea fizică nu este posibilă.

Barurile, deja constrânse să-şi suspende activitatea la miezul nopţii, nu vor mai putea accepta noi clienţi după ora 22:00 (20:00 GMT).

„Cifrele ne arată că infecţiile sunt în creştere în prezent în Oslo, deşi aici au fost luate măsurile cele mai severe din Norvegia”, a indicat primarul Raymond Johansen într-o conferinţă de presă. „Asta mă îngrijorează”, a spus el.

În timp ce aproximativ 300 de noi cazuri săptămânale erau înregistrate în oraşul cu 700.000 de locuitori în septembrie, numărul de contaminări a depăşit 425 săptămâna trecută.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Norvegia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura