Danemarca, acuzată că e „doar pe hârtie” în spațiul Schengen / O filmare a unui jurnalist german arată cozi uriașe la intrarea în țară

0
316

Un jurnalist german acuză guvernul Danemarcei că respectă statutul de țară membră a spațiului Schenghen doar pe hârtie, publicând o înregistrare care arată cozi uriașe la intrarea în țară din cauza controalelor vamale.

„Notați cum am putut intra legal în Germania fără controale vamale. Pe partea cealaltă este un blocaj rutier de un kilometru din cauza verificărilor ilegale al TUTUROR celor care intră în țară (înregistrare video făcută de soția mea”, afirmă jurnalistul Julian Röpcke pe pagina sa de Twitter.

Auch gestern galt: #Schengen gilt in Dänemark\uD83C\uDDE9\uD83C\uDDF0 nur auf dem Papier.
Man beachte, wie wir legal ohne Grenzkontrolle nach Deutschland\uD83C\uDDE9\uD83C\uDDEA einreisen konnten. Auf der anderen Seite ein Kilometer langer Stau wegen illegaler Kontrollen ALLER Einreisender.
(Video von meiner Frau gemacht) pic.twitter.com/CrswAzXKUz

— Julian Röpcke\uD83C\uDDFA\uD83C\uDDE6 (@JulianRoepcke) July 25, 2022

<

p id=”4″>El afirmă ulterior că „din moment ce primesc comentarii ‘amuzante’ aici: puteți vedea din postările mele din ultimii câțiva ani că acesta este un fenomen continuu de care m-am lovit din nou și din nou când am mers să îmi vizitez familia. Nu are nimic de-a face cu o ‘suspendare temporară’ a Schengen”.

Jurnalistul german precizează de asemenea că nu este un eurosceptic dar că guverne daneze succesive au găsit numeroase motive „pentru această încălcare constantă a legii”.

El arată că motivele actuale invocate pentru controalele vamale din Danemarca sunt terorismul, infracționalitatea și războiul din Ucraina.

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns