Gazeta Danemarcei 28.05 – 04.06

0
73

by Narcis George Matache

Comunitatea Românească din Danemarca HQ

Asociația Dansk Rumænsk Kultur Forening i Skive cu sprijinul Institutului Cultural Român din Stockholm organizează 4 concerte de muzică clasică în Roslev:

Billund, 10 iunie :  Biblioteca Prichindeilor din Danemarca organizează un atelier cu tema prieteniei. În cadrul acestui atelier copii pot învăța cum se construiește o prietenie puternică și cum să fii confortabil în interacțiunile cu alți copii. Dacă ești interesat de acest atelier, poți găsi mai multe detalii și înscrie pentru participare aici.


Politică daneză HQ

Noi reguli privind subvențiile pentru partidele politice: Partidele politice pot obține subvenții de la stat pentru activitatea politică desfășurată între alegeri. În prezent, orice partid care obține cel puțin 1000 de voturi în alegerile parlamentare primește subvenții de la stat. Începând cu anul viitor, va fi nevoie de cel puțin 1,83% din voturi (aproximativ 64.000 de voturi) pentru a primi subvenții de la stat.

Danemarca a decis să-și extindă capacitatea de energie eoliană offshore de la 2,3 gigawați la 9 gigawați până în 2030: O cantitate suficientă de energie pentru a furniza electricitate pentru 9 milioane de gospodării. Noile parcuri eoliene offshore vor fi amplasate în Bornholm, Hesselø, Marea Nordului, Kattegat și Kriegers Flak. Deși capacitatea estimată este de 9 gigawați, Ministerul Energiei previzionează o capacitate potențială de 14 gigawați. Aceasta ar putea reprezenta o resursă de export pentru Danemarca, deoarece vom produce mai mult decât avem nevoie.

mai mult la :

Support Gazeta Danemarcei / By Narcis George Matache

Newsletter săptămânal cu ultimele noutăți socio-economice și politice din Danemarca și Uniunea Europeană

Dă mai departe newsletter-ul spre prietenii tăi. Empower people with information!

Share Last Week in Denmark RO

Dacă ai primit emailul asta de la un prieten și îți place ce ai citit, apasă butonul de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.