O mamă din diaspora: „M-au șocat comentariile venite pe internet din România la adresa fetei mele, adolescentă din Danemarca, în care i se reproșa că și-a luat rujuri din primul salariu. Aici, tinerii lucrează și de la 15 ani”

0
148

Aflați de ani de zile într-o documentare minuțioasă în mai toate țările europene unde românii alcătuiesc comunități puternice, jurnaliștii Elena Stancu și Cosmin Bumbuț povestesc ce-i doare și ce-i sensibilizează pe compatrioții noștri plecați în străinătate. Recent, ei le-au făcut românilor din Danemarca o surpriză: au făcut o expoziție cu fotografiile acestora. Oamenii au venit și s-au întins la vorbă.

Anul trecut am publicat poveștile mai multor români stabiliți în cel mai nordic punct al Danemarcei. Anul acesta ne-am întors să facem o expoziție cu fotografiile lor în centrul orașului Skagen, unde ne-au vizitat români, danezi și turiști care au trecut întâmplător pe lângă autorulota noastră.

Românii care s-au recunoscut în fotografii le-au luat acasă la sfârșitul expoziției. De ce e important să păstrăm legătura cu cei despre care scriem. Românii sunt a treia cea mai numeroasă comunitate de imigranți din Danemarca, după polonezi și sirieni: aproape 41.000 de imigranți români și copiii lor trăiau aici la 1 aprilie 2022, potrivit Ambasadei României în Regatul Danemarcei.

Citeşte întreaga ştire: O mamă din diaspora: „M-au șocat comentariile venite pe internet din România la adresa fetei mele, adolescentă din Danemarca, în care i se reproșa că și-a luat rujuri din primul salariu. Aici, tinerii lucrează și de la 15 ani”

 

Lasă un răspuns