AcasăFashionPrima vizită externă a talibanilor într-un stat occidental va fi în Norvegia...

Prima vizită externă a talibanilor într-un stat occidental va fi în Norvegia / Oslo susține că invitația nu reprezintă „o recunoaștere” a guvernului islamist

-

O delegație a guvernului taliban se va deplasa în Norvegia pe 23-25 ianuarie pentru discuții legate de criza umanitară și respectarea drepturilor omului în Afganistan, aceasta urmând a fi prima vizită externă a guvernului taliban într-un stat occidental după revenirea lor la putere, relatează Bloomberg.

Delegații mișcării islamiste care a recăpătat controlul asupra Afganistanului în luna august a anului va purta discuții la Oslo cu reprezentanți ai autorităților norvegiene și ai altor țări aliate, precum și cu membri ai societății civile afgane.

Ministerul norvegian al Afacerilor Externe a declarat că vor fi reprezentate Statele Unite, Franța, Regatul Unit, Germania, Italia și UE.

„Suntem extrem de îngrijorați de situația umanitară gravă din Afganistan, unde milioane de oameni se confruntă cu un dezastru umanitar de mare amploare”, a declarat ministrul norvegian de externe Anniken Huitfeldt într-un comunicat remis presei.

/www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

“Vladimir Putin s-a pus într-o situație în care nu poate câștiga,...

New York Times publică editorialul lui Thomas Friedman, de trei ori câștigător al premiului Pulitzer, în legătură cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Thomas...