Radu Hossu : Rezumat de război. 04 Aprilie 2022. Ororile de la Bucha

0
444

Rezumat la final de săptămână (03.04 ora 17.50):

 • Kiev. Bătălia pentru Kiev s-a încheiat. Armata Ukr a înregistrat o victorie aici. Astăzi Ukr a preluat din nou controlul unei părți de graniță cu Belarus.
 • Kiev. Ministerul Apărării din Ucraina anunță că un total de 50 de BTG-uri au fost distruse sau incapacitate de la începutul războiului și până acum. Dacă cifra se adeverește a fi reală, armata rusă va avea mari probleme în a atinge noile obiective.

 • Kiev. Masacrele. Imaginile care ies la suprafață din suburbiile Kievului sunt venite direct din iad, identice cu multă din imaginile pe care le știm din documentarele celui de al 2-lea război mondial. Femei violate și arse în Bucha. Femei împușcate și apui călcate cu tancul în Irpin. Bărbați legați cu mâinile la spate și împușcați în spate. Femei violate cu rândul de grupuri mari de ruși și moarte în urma rănilor. În total sute de morți prin crime de război pentru care cineva TREBUIE să plătească.
 • Kiev. Toate localitățile din zona Kiev au fost recâstigate, toate acele localități pe care timp de o lună de zile ați auzit la radio-TV și ați citit (și) la mine. Makariv, Irpin, Bucha, Borodyanka, Hostomel. Pripiat, orașul de lângă Cernobîl, evacuat în 1986.
 • Izium (sud-estul de Harkov). rușii controlează orașul începând cu ziua de ieri.
 • Harkov. Orașul și suburbiile sunt bombardate de artilerie, însa rușii nu au făcut niciun avans pe teren. Un Su-35 a fost doborât de apărarea antiaeriană Ukr.
 • Mariupol. Orașul va cădea în următoarele zile, însă cu fiecare zi trecută, cu fiecare blindat rus distrus scad șansele să reușească rușii reguparea acestor trupe în alte zone.
 • Lugansk și Donetsk. Din 31 martie (deci 48 de ore) și până acum armata Ukr a reușit să oprească cel puțin 10 ofensive importante ale rușilor. Acesta este un semn că Ukr este pregătită destul de bine în acea zonă. Peste 70 de blindate ruse au fost distruse în cursul acestor 48 de ore.
 • Herson. Armata Ukr continuă avansul în Oblastul (județul) Herson și avansează încet și sigur dinspre NE, dar mai ales dinspre NV către Herson orașul.
 • Herson. În Nova Harkova, din regiunea Herson oamenii au ieșit pentru a protesta și au fost împușcați de „autoritățile” ruse.
 • Nicolaev. Relativă liniște în ultimele zile, de după încercarea de decapitare administrativă prin asasinat, a prefectului regiunii.
 • Odesa. A fost bombardată cea mai mare rafinărie din Ucraina.
 • Lituania este prima țară din UE care oprește importul de petrol și gaze din rusia.
 • Un elicopter Mi-28 a fost doborât în zona Lugansk de sistemul UK Starstreak. Este prima dovadă filmată că sistemul este la lucru în Ucraina.
 • Hastagurile Bucha și bucha massacre (le scriu dezlegat și făra hashtag) au fost blocate pe Instagram worldwide (incercați să-l căutați sau să postați sub aceste hashtag-uri).
 • Facebook a început să blocheze distribuirea pozelor cu masacrele din Bucha sau Irpin. Aștept să văd dacă postarea asta o să fie sancționată de algoritm pentru că folosesc descrierea de masacru.

 

Începând cu săptămâna viitoare, rezumatele se vor concentra pe zonele care mai nou devin obiective principale pentru ruși: Donbas (Harkov, Izium, Donetsk și Lugansk) Mariupol, Zaporojie, Krîvîi Rîh (Krivoi Rog), Herson, Nicolaev și Odesa și mai puțin o să auziți despre Kiev, Chernihiv, Sumy și împrejurimile lor.

Toată societatea vestică trebuie să se unească în a pedepsi vinovații pentru masacrele din Ucraina. Politicienii români trebuie să-și folosească platformele pe care le au să discute despre asta. Mass-media trebuie să discute despre asta. Pentru ca cetățeanul să discute și el. Pentru că așa ceva trebuia să nu se mai întâmple niciodată și uite că se întâmplă.

Rusia (ca stat, nu ca popor) trebuie pedepsită aspru pentru aceste masacre, vinovații trebui pedepsiți exemplar de către toate națiunile sănătoase la cap. Orban Viktor din Ungaria trebuie izolat politic, economic, pentru că, a ajutat indirect la înfăptuirea acelor masacre. Vucic din Serbia la fel.

Ucraina rezistă, după 39 de zile de război. Se pregătește să se apere din nou. Noi (vestul) trebuie să fim pregătiți pentru a-i ajuta cu tot ceea ce au nevoie!

Slava Ukraini!

Radu Hossu 

Lasă un răspuns