Violențele au erupt puternic în Cisiordania. Sute de coloniști israelieni au luat cu asalt un oraș palestinian / Replică: 2 israelieni și un american uciși

0
215

Orașul palestinian Huwara, din Cisiordania ocupată, a fost lovit luni de o serie de atacuri ale coloniștilor israelieni, după ce doi coloniști au fost uciși de focuri de armă palestiniene, potrivit AFP.

Tensiunile au rămas ridicate luni. Armata israeliană a raportat un nou atac la sfârșitul zilei care a ucis un automobilist în apropiere de Ierihon, în Cisiordania, și a declarat că îi caută pe făptași.

Victima este un israelian care este, de asemenea, cetățean american, potrivit Departamentului de Stat al SUA, care a condamnat această crimă „atroce”, precum și pe cea a celor doi coloniști israelieni uciși duminică la Huwara.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a condamnat, de asemenea, „violențele pe scară largă și fără discriminare ale coloniștilor împotriva civililor palestinieni, în urma crimelor”. „Ne așteptăm ca guvernul israelian să asigure tragerea la răspundere a celor responsabili pentru aceste atacuri”, a adăugat el.

Violențele au loc pe fondul unei escaladări bruște a conflictului israeliano-palestinian, iar oficialii ambelor părți s-au angajat, în cadrul unei reuniuni care a avut loc duminică în Iordania, să „prevină noi violențe”.

Duminică seara, sute de coloniști israelieni au intrat în Huwara, un mic oraș din nordul Cisiordaniei, unde au aruncat cu pietre în casele palestinienilor, au dat foc la clădiri, pubele și mașini.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns