AcasăLifestyleBusinessMoscova este îngrijorată de crearea unei „zone militarizate” în Norvegia / Bombardiere...

Moscova este îngrijorată de crearea unei „zone militarizate” în Norvegia / Bombardiere americane la exerciții comune

-

Rusia a acuzat joi Oslo că dorește să concentreze forțele ostile împotriva acesteia înainte de sosirea preconizată în Norvegia în această lună a bombardierelor americane pentru exerciții care ilustrează reapariția activității militare în regiune, potrivit AFP.

„Fără îndoială, nu putem vorbi de seninătate atunci când tensiunea crește la frontierele rusești și se formează o zonă puternic militarizată pentru operațiuni împotriva țării noastre”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zakharova în timpul unei conferințe de presă.

Diplomatul reacționa la sosirea preconizată, în februarie, a bombardierelor strategice americane B-1B pe baza aeriană Ørland pentru a se antrena câteva săptămâni cu forța aeriană norvegiană, care protejează granițele nordice ale NATO.

„Decizia de la Oslo este un pas în continuarea altor evenimente similare”, a adăugat Zakharova, care a făcut referire la prezența „permanentă” a marinarilor „americani, britanici și olandezi” în Nordul Norvegiei.

mai mult la :  /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

“Vladimir Putin s-a pus într-o situație în care nu poate câștiga,...

New York Times publică editorialul lui Thomas Friedman, de trei ori câștigător al premiului Pulitzer, în legătură cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Thomas...