AcasăFashionNorvegia a comemorat 10 ani de la atentatele comise de Anders Breivik

Norvegia a comemorat 10 ani de la atentatele comise de Anders Breivik

-

Au trecut zece ani de la atentatele din Norvegia, puse la cale de extremistul de dreapta Anders Breivik, în care 77 de oameni şi-au pierdut viaţa.
Atacatorul a detonat o maşină-capcană în zona clădirilor guvernamentale din Oslo. Apoi a mers pe o insulă, unde avea loc o tabără de vară pentru tinerii din Partidul Laburist, unde a deschis focul și a semănat teroare.
Supravieţuiţorii îşi amintesc şi astăzi cu groază acele momente, care au lăsat răni adînci şi au marcat întreaga societate. Imagini terifiante au fost surprinse în urmă cu zece ani pe insula pe care 69 de tineri au murit împuşcaţi de Anders Breivik.  Acum, acolo se află un monument dedicat victimelor.
Joi, zeci de oameni au depus flori în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în cel mai grav act de violenţă comis în Norvegia de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace. Lars Fjærli Hjetland, supravieţuitor:
“Mulţi dintre supravieţuitorii de la Utoya s-au simţit vinovaţi şi le-a fost ruşine pentru că toţi au fugit să-şi salveze viaţa. Iar în goana asta faci lucruri care ţin strict de nevoia de a supravieţui”.

Citește mai mult: https://noi.md/md/in-lume/norvegia-a-comemorat-10-ani-de-la-atentatele-comise-de-anders-breivik
Facebook: NOI.md | Telegram: Noi_md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Nu urinați în direcția Rusiei”, cea mai recentă „sensibilitate” națională de...

„Nu urinați în direcția Rusiei”. Un nou semn a fost amplasat în unul dintre cele mai frecventate locuri de-a lungul frontierei norvegiano-ruse, unde vizitatorii...