AcasăFashionNorvegia anulează ajutorul financiar acordat Ungariei din lipsa unui acord de manageriat

Norvegia anulează ajutorul financiar acordat Ungariei din lipsa unui acord de manageriat

-

Norvegia a anunțat vineri că nu va acorda asistență financiară Ungariei pentru că nu a ajuns la un acord cu Budapesta cu privire la identitatea managerului independent responsabil cu distribuirea fondurilor în cadrul societății civile, potrivit AFP.

Regatul scandinav nu este membru al Uniunii Europene (UE), dar este strâns legat de acesta prin Spațiul Economic European (SEE). Ca atare, plătește ajutor țărilor din Europa de Est care sunt membre ale UE, cu scopul de a șterge inegalitățile de pe continent.

Aproximativ 220 milioane EUR au fost puse la bătaie de Norvegia și, într-o măsură mult mai mică, de Islanda și Liechtenstein – alți membri ai SEE – în beneficiul Ungariei în perioada 2014-2021, inclusiv peste 100 de milioane de coroane pentru societatea civilă – care poate fi critică pentru putere.

„Țările donatoare și Ungaria nu au reușit să cadă de acord asupra modului în care ar trebui gestionate finanțările societății civile”, a declarat ministerul norvegian de externe într-un comunicat.

„Ca urmare, nu va fi acordată finanțare Ungariei pentru implementarea programelor în perioada actuală și Ungaria pierde accesul la aproximativ 2,3 miliarde de coroane”, a spus el.

În timp ce autoritățile maghiare au fost de acord că fondurile destinate societății civile din țară ar trebui să fie gestionate de un administrator independent, acestea nu au fost de acord cu omologii lor norvegieni cu privire la alegerea administratorului în cauză, a explicat ministerul.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Norvegia ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura